100709-mercedes c coupé

Mercedes C-klass Coupé – första bilderna!

Vår flitige spionfotograf har varit på alerten i dag då han lyckats ta de första bilderna på Mercedes kommande C-klass Coupé – bilen som ska bjuda på ett designelement knyckt rakt av från BMW.

Mercedes CLK försvann och blev E-klass Coupé. Mercedes CLC (som inte är något annat än en gammal C-klass Sportcoupé) är på väg bort, bland annat på grund av långvarigt sviktande försäljningssiffror. Därmed finns det nu rum för att klämma in en riktig coupémodell baserad på senaste C-klass. Och det är just vad Mercedes är på väg att göra och i dag kan vi visa er de absolut första bilderna på bilen, dock i maskerat utförande.

Som vi kan se på bilderna handlar det inte längre om en rumphuggen coupé utan i stället blir det en fullvuxen (syftar på jämförelsen med sedansyskonet) bil likt BMW 3-serie Coupé. C-klass Coupé kommer till stora delar att se exakt likadan ut som sedanmodellen, bortsett från takprofilen, som utgör själva kupéutrymmet, och att de två bakre dörrarna försvinner. I stället blir det riktiga coupélinjer och ett trångt baksäte.

En väldigt intressant detalj som det snackas om är dolt på bilen på bilderna. Det är c-stolpen det snackas om och den är den mest maskerade delen på bilen. Märkligt kan tyckas, men faktiskt inte. C-klass Coupé kommer att låna ett klassiskt BMW-attribut, nämligen Hofmeister-knycken. Det var BMW-designern Wilhelm Hofmeister som introducerade denna uppskattade form på BMW 3200 CS. Året var 1961 och BMW har inte släppt taget om knycken sedan dess.

Under huven kan vi förvänta oss samma motoruppställning som finns till sedan- och kombiversionerna, allt från snåla dieselmaskiner till kraftiga bensinare. Förhoppningsvis blir det även en AMG-version med en V8 (6,2 eller 5,5 liter) av någon form.

Mercedes C-klass Coupé kommer förmodligen att visas upp i sin fulla skrud på Parissalongen i höst. Försäljningen startat lagom till nästa sommar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!