Foto: CarPix

Mercedes C-klass facelift – äntligen utan mus

Vår spionfotograf har lyckats fånga Mercedes C-klass facelift på bild och en av de stora förändringar som avslöjas är att den omdiskuterade ”musen” försvinner.

Oj, vad tiden går snabbt! Nästa månad är det nämligen hela tre år sedan dagens Mercedes C-klass presenterades. Tre år, hade du koll på det?

Tre år betyder också, i och med dagens snabba schemaläggning i bilbranschen, att det snart är dags för C-klass att presenteras i ett uppdaterat utförande, den har nämligen inom kort avverkat en halvlek och har en sista halvlek på sig att försöka hålla konkurrenterna stången. En uppdatering för C-klass är mer eller mindre livsviktig eftersom nya Audi A4 bara är ett år gammal och då det runt hörnet väntar en helt ny generation BMW 3-serie.

Foto: CarPix

Vad har då Mercedes att bjuda på för att låta C-klass locka i ytterligare tre, fyra år? Våra färska spionbilder avslöjar några av detaljerna som Mercedes egentligen inte vill att vi ska se ännu. På utsidan kan vi se att frontens nederdel är hårt maskerad så där händer tydligen något spännande. Strålkastarna är helt omaskerade och du kanske inte känner igen dem. Nej, de är inte nya utan snikstrålkastarna av halogentyp som man i princip aldrig ser på en C-klass ute i svensk trafik. Strålkastarna kommer att byta utseende på ett eller annat vis när det väl är dags. Förmodligen begränsar sig förändringarna till själva lamphuset och lysdiodslingorna.

Foto: CarPix

Det mest spännande med våra spionbilder är att vi får se insidan och där händer det grejer som är glädjande för en del. Vi ser att mittkonsolen genomgår några förändringar och det som sticker ut mest är att ”musen” som infotainmentsystemet i dag styrs med är borta. Vredet är kvar men i stället för ”musen” finns en större tryck- och beröringskänslig musplatta. Att ”musen” plockas bort finns det förståelse för, den har inte varit helt klockren och både i kommentarsfälten här på teknikensvarld.se och i andra forum har det klagats på konstruktionen.

Vi ser också att ratten är förändrad och displayen mellan varv- och hastighetsmätare ser ut att ha gjorts om.

Foto: CarPix

Motormässigt kan vi tänka oss att Mercedes behåller dagens utbud mer eller mindre intakt. Vi kan dock räkna med att motorerna har effektiviserats för bättre bränsleekonomi och att de eventuellt också får lite fler hästkrafter nedstoppade lite här och där.

Mercedes C-klass facelift har förmodligen premiär mot slutet av 2017 eller kanske i januari 2018 om tyskarna tänker sig en avtäckning på Detroitsalongen. När dagens C-klass hade världspremiär var det just Detroitsalongen som var arenan för avtäckningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!