101125-mercedes c-klass

Mercedes C-klass facelift – bästa bilderna

Att Mercedes C-klass har en ansiktslyftning förestående har vi känt till ganska länge. Men det är först nu förändringar börjar ta form för uss utanför Mercedes väggar. Här är de bästa bilderna på hur C-klass kommer att se ut från och med nästa år.

Tack vare dessa nya spionbilder på ansiktslyfta Mercedes C-klass kan vi äntligen skapa oss en bild av vad som förändras på den populära mellanklassbilen. En sak är då säker – förändringarna är långt i från gigantiska, utan mer åt det minimala hållet.

Vi kan se att C-klass kommer att låna smådetaljer från storebror E-klass vars senaste generation kom nästan två år efter lillebror. Mercedes vill helt enkelt tydliggöra släktskapet mellan de båda stjärnorna. Främsta E-klasskännetecknet är de dubbla dimljusen (tillval) som alltså är en nyhet hos C-klass. Andra förändringar är  lite bulligare huv, uppdaterade strålkastare och omformad stötfångare med tillhörande frontspoiler. C-klass får mer karaktär i nosen men inte på något vis i samma mängd som hos E-klass som ju står ut ur mängden.

Bak på C-klass är det nästan omöjligt att uppfatta förändringarna trots att de finns där. Här handlar det som varsamt uppdaterade bakljus och en stötfångare som formats om en aning.

Under huven kan vi räkna med förbättrade bensin- och dieselmotorer som släpper ut mindre koldioxid och förbrukar mindre bränsle. Den sexcylindriga motorn 350 CGI BlueEfficiency försvinner och ersätts med en ny motor från Mercedes så kallade MoVe-program. Den nya motorn är också en V6 men med den skillnaden att vinkeln mellan cylinderbankarna är 60 grader i stället för 90 grader. Effekten pumpas upp från 292 till 306 hästkrafter men ska ändå ha 24 procent bättre bränsleekonomi.

En annan nyhet är att en ny sjustegad automatlåda gör entré i C-klass medan den största nyheten är att C-klass kommer i en helt ny skepnad, nämligen som coupé.

Ansiktslyfta Mercedes C-klass gör debut i början av nästa år. Antingen på bilsalongen i Detroit i januari eller i Genève i mars.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!