081224-e-klass-kombi-w212 Foto: Lehmann Photo-Syndication

Mercedes E-klass kombi – nya bilder

Tyska bilföretag som Porsche och Mercedes har på senare tid varit generösa mot våra spionfotografer. Det här är de allra senaste bilderna på Mercedes E-kombi som inte visas förrän hösten 2009.

För många är en stjärna från Stuttgart med kombikaross den högsta lyckan och de som har siktat in sig på nästa E-klass (kodnamn W212) har detta att se fram emot. Sämre mål kan man ha.

Nya E-klass kommer att få en betydligt sportigare framtoning än den nuvarande och framför allt de tidigare modellerna. Stora hjulhus, maffig grill och för biltypen stora luftintag. Troligtvis växer modellen också jämfört med förra generationen, fem centimeter på längden säger förhandssnacket. 

Som vi tidigare skrivit om kommer nya E-klass att få mängder av hjälpmedel som ska förhindra olyckor.

Allehanda mätare och givare varnar om du är på väg att köra av vägen eller oavsiktligt korsa en målad väglinje, om du håller på att somna eller om du borde ta en paus. Antisladdsystemet blir synnerligen kompetent.

Under huven blir det som vanligt en bred palett av diesel- och bensinmotorer. På dieselsidan sträcker de sig från 136 upp till 252 hästkrafter. Bland annat kommer E 300 CDI BlueTec med 211 hästar. På bensinsidan blir det fem maskiner när startskottet går för den nya generationen. Där finns att välja från 184 till 388 hästkrafter. Lite senare dyker med största sannolikhet en AMG-version upp och räkna då med att hästkraftantalet hamnar norr om 550. Ytterligare lite senare kommer antagligen den efterlängtade hybridversionen baserad på Mercedes BlueHYBRID-system.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!