Mercedes G 55 AMG 2012

Mercedes G 55 AMG får ny motor

Mercedes uppdaterar prestandaversionen av sin trotjänare G-klass och byter ut sin kompressormatade V8 med dubbelturbomotor från CLS.

Lagom till sitt trettiotredje levnadsår uppdaterar Mercedes AMG-versionen av Geländewagen till 2012. Nytt för denna gång är att den gamla AMG-motorn går ur tiden och i stället installeras samma 5,5 liter stora V8 som bland annat återfinns i CLS 55 AMG. 

 Den nuvarande effekten på 500 hästkrafter ökar antingen till 525 eller 544 hästkrafter beroende på vilka trimgrad AMG-personalen finner rimligt. Vridmomentet är kvar på 700 newtonmeter jämfört med den kompressormatade V8:an i nuvarande G 55 AMG som kom 2007. Den nya motorn vinner kanske inte några miljöpris men enligt källor på AMG kommer den förbättra bränsleförbrukning och utsläpp. 

 På utsidan kommer bilen att uppdateras med bland annat nya backspeglar och nya luftintag i den främre stötfångaren som får tre stora hål för att kyla ner motorpaketet. LED-lampor tar in G 55 AMG i 10-talet och på bilderna kan man skymta vad som ser ut att vara större bromsar. 

Troligtvis kommer vi få se nya G 55 AMG på bilsalongen i Detroit i januari nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr