071120-mercedes-gl-2008

Mercedes GL får fet ansiktslyftning

Nuvarande Mercedes GL är inte gammal. Den har bara funnits på marknaden i knappt två år. Ändå är det dags för Mercedes största vagn, vid sidan om R-klass, att genomgå en uppdatering. Större grill är tänkt att matcha konkurrenterna på andra sidan Atlanten.

Den nya fronten med största Mercedes-grillen hittills är till för att plocka kunder från bland annat Ford Lincoln och Cadillac Escalade. I den feta grillen sitter en stjärna, större än någonsin. Hela främre stötfångaren har modifierats och dimljusen har fått ett mer markerat utseende.

Bak på bilen ser vi att ett reservhjul hänger på bakdörren. Om det hänger med till produktion så som det ser ut på bilderna är okänt. Till dagens modell finns den lösningen som tillval i USA.

Mercedes GL så som vi ser den på bilderna (som förresten är tagna utanför Stuttgart för ett par veckor sedan) debuterar troligtvis på Detroitsalongen i januari 2008. Den GL-ägare som i dag anser sig ha för liten grill på sin bil behöver antagligen inte vänta längre än till slutet av 2008 för att kunna byta upp sig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!