Foto: CarPix

Mercedes GLE 63 AMG Coupé fångad på bild

Hur utskälld BMW X6 än må vara har det inte fått Mercedes att dra sig för att lansera en konkurrent. Snart är coupésuven GLE Coupé här och nu har prestandaversionen GLE 63 AMG Coupé fångats på bild.

Det är mycket på gång hos Mercedes just nu. Förutom att flera modeller ska byta namn och rätta in sig i nya modellbeteckningsfloran kommer flera nya modeller. En av dem är GLE Coupé som blir en ML i coupéutförande och därmed blir en väldigt direkt konkurrent till BMW X6. Färska spionbilder avslöjar den coupélika taklinjen och likheterna med konceptbilen Concept Coupé SUV från Genèvesalongen i våras.

Den lätt maskerade bilen på bilderna är extra intressant eftersom det är AMG-versionen GLE 63 AMG Coupé som ska gå matchen mot X6 M. Jättestora luftintag i spoilern och fyra avgasutblås avslöjar nya AMG-mercan som med största sannolikhet får samma 5,5-liters V8 med dubbelturbo som finns i flera andra AMG-modeller och då ger 525 hästkrafter och 700 newtonmeter.

GLE och GLE Coupé lanseras i juni 2015 och AMG-versionen väntas bli tillgänglig direkt vid introduktionen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!