Foto: CarPix

Mercedes nya suv GLA – första bilderna

Mercedes nya suv som kommer bygga på nya A-klass har för första gången fastnat på vår spionfotografs lins. Premiär 2014, vi har bilderna redan nu.

GLA kommer bygga på samma plattform som nyligen lanserade A-klass och den lite större B-klass. Det medför att Mercedes nya lill-suv blir framhjulsdriven i basversionen medan fyrhjulsdrift blir tillval.

 Som synes är det en hel del A-klass över den här första prototypen, men tittar man närmre är det en biffigare och bredare bil. Det lär utmärkas ytterligare av offroadattribut som hasplåtar och plastsjok i stil med Volvo V40 Cross Country. Till skillnad från GLK blir GLA inte lika fyrkantig till formen. Bakluckan följer den senaste suv-trenden med sluttande bakruta för att ge ett lite mer coupéaktigt stuk. Denna prototyp har takräcken och linjen längs sidorutan är också ny.

 Drivlinor och växellådor lär hämtas över från A- och B-klass vilket betyder att det främst kommer vara fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!