080716-merc-rklass-facelyft

Mercedes R-klass ska bli vänlig

Nya spionbilder visar att Mercedes tänker försöka igen med den inte så lyckade R-klass. Förhoppningen är att en B-klass-inspirerad front ska ge ett snällare uttryck och därmed locka fler barnfamiljer.

Mercedes MPV-liknande storkombi R-klass tillhör ett av företagets stora misslyckanden. Försäljningen har uteblivit totalt. Egentligen är det inget fel på R-klass, förutom att den är onödigt stor, onödigt törstig och har en onödigt aggressiv framtoning. Det är det sistnämnda som Mercedes väljer att försöka åtgärda när det nu är dags för R-klass att genomgå en ansiktslyftning.

Prototypen som vår spionfotograf fångade på bild bär kraftig maskering fram- och baktill. Men våra källor säger oss att nya R-klass ska hämta vissa linjer från det mindre MPV-syskonet B-klass, och därmed få en vänligare framtoning. Med detta hoppas Mercedes att R-klass ska bli ett mer attraktivt val för barnfamiljer med god ekonomi. Och god ekonomi behövs om man vill framföra en R-klass. Bränslepriserna verkar bara kunna röra sig uppåt och än så länge finns det inga uppgifter om några snålare motoralternativ till R-klass. Det återstår att se om ett vänligt ansikte kan få kunderna att bortse från detta uppenbara faktum.

Läs mer

Provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!