Foto: CarPix

Mercedes S 63 AMG Coupé har fångats på bild

Coupéversionen av nya S-klass har än så länge bara visats som koncept men nu har AMG-versionen redan avslöjats av spionfotografen.

På Frankfurtsalongen ställde Mercedes ut konceptbilen S-klass Coupé – en drygt fem meter lång lyxcoupé med dubbelturbo-V8 och 455 hästkrafter. Det är dock långt ifrån det värsta S-klass Coupé kommer ha att erbjuda när den sätts i produktion inom kort. Detta tyder inte minst de senaste spionbilderna på.

 Den senaste mercan att fångas på bild är en maskerad S-klass Coupé ute på testkörning i Spanien. Att det här inte är någon vanlig S-klass Coupé skvallrar de stora luftintagen i fronten, de stora bromsskivorna och avgasutblåsen om. S 63 AMG Coupé.

 AMG-Coupén väntas få samma 5,5 liter stora V8 med dubbelturbo som sitter i S 63 AMG Sedan och E 63 AMG. Effekten är 585 hästkrafter och maximalt vridmoment 900 newtonmeter. I sedanmodellen S 63 AMG räcker det för 0-100 km/h på 4,4 sekunder, den aningen lättare S 63 AMG Coupé borde bli någon tiondel snabbare. Det är även troligt att Coupén kommer att erbjudas med fyrhjulsdrift.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!