Mercedes SLC AMG C190

Mercedes SLC AMG visar upp sig – officiellt

SLS AMG ska äntligen få en lillebror och här har vi de första spionbilderna på bilen – utsända av Mercedes!

Mercedes har redan börjat sin marknadsföring av kommande SLC AMG. Bilderna du ser här är inte tagna av vår spionfotograf utan av Mercedes själva. Därefter skickade de ut bilderna till de största bilmagasinen i världen som publicerade dem med vattenstämplar för att det skulle se ut som äkta spionbilder. Men vår spionfotograf, med en fot inne överallt, lyckades få tag på Mercedes originalbilder.

SLC AMG är en tvåsitsig coupé precis som SLS AMG. Bara det att den är mindre. Den är tänkt att bjuda på mer körupplevelse än storebrorsan och sägs vara en direkt konkurrent till Porsche 911. Dock finns det de som säger att Cayman ligger närmare sanningen. Vilket det än blir så är det en tuff uppgift att matcha.

 Till skillnad från SLS AMG får SLC AMG inga måsvingedörrar utan helt vanliga dörrkonstruktioner utan fönsterramar. Utseendet kan vi bara spekulera i då bilen på bilderna är hårt maskerad. Att det blir en lång huv à la SLS syns tydligt och bakpartiet från tak till vinge påminner om flera av Zagatos alster.

Under huven snackas det om en nyutvecklad V8 på 4,0 liter med dubbelturbo som ger omkring 500 hästkrafter. Men även en mindre och snålare variant med sex cylindrar finns med i förhandssnacket. Vad som stämmer och vad som inte stämmer får vi reda på när SLC AMG har världspremiär 2015. Då i coupéutförande. En cabriolet ryktas komma året därpå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!