090112-mercedes-slc

Mercedes SLC – måsvingen vintertestas

Mercedes är som bekant på gång med att återuppliva måsvingekonceptet. Nu, snart två år efter första mulan siktades, finslipar ingenjörerna på det sista inför lanseringen 2010. Testerna äger rum utanför Arjeplog och teknikensvarld.se har det på film!

Kan vara skönt med lite andra nyheter än det som pumpas ut från Detroitsalongen, så här bjuder vi er på det senaste om Mercedes kommande superbil.

Det hela började med att vi visade er spionbilder på kärra förklädd till en i stort sett vanlig SL. Sedan fortsatte det med något som såg ut att vara en variant av Dodge Viper. Men någon jänkebil var det inte, det var i stället Mercedes mula på kommande måsvingecoupén SLC. Maskeringen måste nästan klassas som en av de bättre – en Merca med Viper-kaross.

Sedan dess har det hänt mycket. Måsvingemercan har fått nya former och man kan till stora delar se det slutgiltiga resultatet, trots att en hel del maskering kvarstår. SLC, som står för Sport und Leicht Coupé (betyder ungefär sportig och lätt coupé), är nu inne i de slutliga testfaserna. Det innebär köldtest lång upp i norra Sverige, där nedanstående spionfilm togs. Platsen är strax utanför Arjeplog och man kan nästan känna kylan på 20 minusgrader tränga genom filmen. Värmetesterna har i stort sett redan avslutats efter många mil i amerikanska Death Valley.

Mercedes SLC, som utvecklas av AMG-avdelningen, förses med en V8-maskin med dubbla turboaggregat. Effekten den lämnar lär troligen inte understiga 600 hästkrafter. Transmissionen består av Mercedes 7G-tronic-automatlåda, något annat passar inte en bil av den här kalibern.

Lanseringen är inte speciellt långt borta. Någon gång nästa år blir det. Förhoppningsvis får vi se en första version, kanske till och med slutversionen, på Frankfurt-salongen senare i år.

Lägg märke till i filmen hur noggranna testarna är med att mörka måsvingedörrarnas konstruktion. Är de rädda för att någon ska stjäla den tekniska lösningen eller vill de helt enkelt bara att det ska vara en överraskning då bilen blir officiell? Vi får se, men det har figurerat bilder tidigare där man ser SLC med öppen dörr, dock inte rörliga bilder.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!