Foto: CarPix

Mercedes SLS AMG Black Series avslöjad

Mercedes svarta specialserie får en ny kompis i gänget med måsvinge-Mercan SLS. Vår evige bilspion har så klart lyckats fånga prototypen när den pressas på Nürburgring.

Här är de första bilderna på Mercedes SLS AMG Black Series som vi tidigare kunnat berätta är i faggorna. I en intervju med Motor Trend berättade AMG-chefen Tobias Moers att en Black Series-version av SLS AMG är ett måste för Mercedes.

 Bilen som vår spion lyckats fånga på bild är lämpligt nog målad helt i svart och har precis som de tidigare Black Series-bilarna en rejält breddad kaross och modifierade stötfångare. SLS kommer bli av med en del av de 1 695 kilo som den till vardags släpar med när den lägger till Black Series i modellnamnet. Inga större vingar á la SLS GT3 syns till på prototypen samtidigt som hjulen blivit ännu större än de 19 och 20 tum stora fälgarna som sitter på ”snik-versionen” SLS AMG.

 Den 6,2 liter stora V8-motorn förväntas få nära 100 hästkrafter till, från dagens 567 hästar till dryga 650 i Black Series. Kombinerat med en lägre vikt kommer 0-100 hamna runt tre sekunder. Priset väntas hamna i krokarna kring 3,5 miljoner när SLS AMG Black Series hamnar i bilhallarna under 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!