Opel Adam Foto: J.Revuelta/autofacil.es

Nakenchock med Opel Adam!

Att Adam snart ska träda fram som Opels nya minsting är ingen hemlighet. Men hur den ser ut har varit hemligt – tills nu. Via Spanien har det kommit fram bilden på Adam – spritt språngande naken.

Opel vill också ge sig in i matchen där små och smidiga bilar perfekta för trånga städer tampas om bilköparnas hjärtan.

 Opel ska göra det med hjälp av Adam, en 3,7 meter lång (kort) bil som vi nu för första gången kan se i sin helhet tack vare den spanska sajten autofacil.es. Bilderna avslöjar också ett utseende som ser ut att vilja locka ungdomar till sig, inte minst färgsättningen i två olika toner ger oss bekräftelse på det. Baksätet och insteget dit ser litet ut men enligt Opel ska fyra vuxna få plats i den lilla bilen som faktiskt är 15 centimeter längre än både Fiat 500 och Volkswagen Up.

 Rent visuellt får man nog säga att Opel Adam förvånar oss lite. Den ser tuffare ut än vad man hade föreställt sig. Vad tycker du?

 Adam, som är byggd utifrån samma plattform som nästa generation Corsa ska ha, får en rad olika bensin- och dieselmotorer med tre eller fyra cylindrar och liten slagvolym.

 Världspremiär för Opel Adam är det på Parissalongen i september så inom kort tippar vi att tyskarna bjuder på de första bilderna och den första officiella informationen.

 Adam, du kanske undrar hur i all världen man kan döpa en bilmodell till Adam? Det är faktiskt inte konstigare än så att Opels grundare hette Adam i förnamn. Efternamnet då? Opel så klart. Året var 1862, alltså firar Opel 150 år i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!