090708-audi-a3-golfkläder

Nästa Audi A3 avslöjad i Golfkläder

Nej, Audi A3 har inte blivit golfare, den har bara dragit på sig Golf-kläder för att inte bli upptäckt på en av sina testkörningar. Men spionfotografens objektiv avslöjade bluffen och nu vet vi att nästa A3 växer sig större än någonsin.

Vår spionfotografs senaste ”offer” är nästa generation Audi A3 – för dagen utklädd i Golf-mundering. På senare tid har Audi tagit för vana att klämma på Volkswagen-karosser på sina testbilar. Vi har bland annat sett kommande A1 med Polo-kaross och lillsuven Q3 utklädd till Tiguan. Men spionfotografen låter sig inte luras, särskilt inte som testbilarna ofta åtföljs av sina föregångare. I det här fallet kan vi se nuvarande generation A3 parkerad framför prototypen. Referensbilar är alltid bra att ha med när det ska testas.

Den viktigaste informationen vi får ut av de nya bilderna är att nästa A3 blir en förhållandevis stor småbil. De kraftiga skärmbreddarna skvallrar om en bil som är betydligt bredare än både nuvarande A3 och Golf. Kanske är A3 precis som A4 på väg att växa ur sitt segment.

Nuvarande A3 lanserades redan 2003 och har sedan dess genomgått ansiktslyft i flera steg. Än helt ny modell behövs för att inte släppa iväg konkurrenterna. Nya A3 väntas begå premiär på hösten nästa år med säljstart halvåret senare. Som vi har berättat tidigare blir nästa A3 en bil för många smaker, en hel rad versioner kommer att erbjudas. Tredörrars, femdörrars sportback, cabriolet, coupé och faktiskt även fyradörrars sedan blir de olika karossvarianterna. Längre fram i tiden kommer även suvmodellen Q3. Även under motorhuvarna blir variationen stor. De olika A3-modellerna kommer att kunna fås med allt från den minsta 1,6-litersdieseln och 1,2-litersbensinaren till den största dieselmotorn på 210 hästkrafter och den stora 2,5-litersbensinaren i RS3 som väntas ges omkring 350 hästkrafter.

Läs allt om och se illustrationer på nästa generation A3 här.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!