071203-bmw-7-rolls-royce

Nästa BMW 7-serie blir sportigare

Nuvarande BMW 7-serie presenterades i juli 2001 och genomgick en lättare ansiktslyftning under 2005. Nu är det snart dags att avlösas av nästa generation som dyker upp som 2009 års modell.

På bilderna som vår alerte spionfotograf har tagit ser man klart och tydligt att nästa generations BMW 7-serie får en ny front där de klassiska BMW-njurarna är större än hos nuvarande 7-serie. Dessutom ska nästa generation andas mer sport genom bland annat en lägre och bredare huv, elegantare sidolinjer och en mer slank bak. Samtidigt blir bilen totalt sett större än i dag.

Tekniska nyheter är en åttaväxlad (!) automatlåda där växelväljaren på klassiskt vis återfinns mellan stolarna, inte som i dag med en spak till höger om ratten. Användargränssnittet iDrive, som många tycker är lite krångligt, ska förbättras och bli enklare att hantera. En annan nyhet är att 7-serien ska komma med BMW:s X-Drive-system vilket innebär drivning på alla fyra hjul.

På motorsidan finner man den raka sexcylindriga 3,0-litersmotorn, V8:an från nya M3 med 420 hästkrafter och nuvarande V12-maskinen på sex liter.

Troligtvis kommer nya BMW 7-serie någon gång under 2008 som 2009 års modell.

Som du kan se på bilderna verkar 7-serien fungera bra som dragbil också…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!