Foto: CarPix

Nästa Cadillac CTS fångad på bild

Här fångas nästa Cadillac CTS för första gången på bild utan de tunga plastsjok som tidigare helt dolt bilens linjer. Både downsizade motorer och kompressormatade V8:or är att vänta.

Nya Cadillac CTS blir en av de första bilarna på General Motors nya plattform för stora bakhjulsdrivna bilar, kallad Alpha. Av de här bilderna att döma blir nästa CTS större för att direkt kunna utmana huvudkonkurrenterna Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass och Lexus GS. Jämfört med nuvarande modell blir nästa CTS längre och möjligtvis lite bredare.

 Annat som bilderna avslöjar är Cadillac-grillen, dubbla avgasutblås bak, radarsensorer både fram och bak och att bilen får bromsar från Brembo.

 I stil med den rådande trenden fortsätter Cadillac att downsiza sina motorer. Nytt till instegsmodellen är en tvåliters turbofyra från ATS på 270 hästkrafter, som lär ersätta nuvarande basversionens V6:a på tre liter. Kvar blir V6:an på 3,6 liter och 318 hästkrafter. Även toppmodellen CTS-V:s 6,2 liter stora V8 på 556 hästkrafter lär bli kvar även nästa CTS går in i generation två.

 Världspremiären lär ske någon gång under 2013 inför modellåret 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!