Foto: CarPix

Nästa Jaguar XF i mulform

Nästa generation Jaguar XF ligger fortfarande så långt fram i tiden att den bara testas som så kallad mula men vi vet ändå en hel del om den kommande 5-serieutmanaren.

Jaguar har börjat med testkörningar av nya XF som mula på allmän väg. Med den nya tekniken dold under ett gammalt skal är det svårt att säga något om hur nästa XF kommer att se ut men vi vet ändå mycket om Jaguars planer.

 Britterna är i full färd att rulla ut en helt ny aluminiumplattform som först ska bilda grund för en 3-serieutmanare, sedan en suv och därefter nya XF som beräknas begå debut 2016. Alla nya Jaguarer framöver ska byggas helt i aluminium vilket ger lägre vikt och därmed lägre bränsleförbrukning.

 Motorutbudet till nästa XF kommer att spänna brett från en liten fyrcylindrig diesel upp till en kompressoladdad V8. Fyrhjulsdrift finns också med i planerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet