Nästa Maserati bygger på Chrysler 300

Maserati jobbar för fullt på en ny mellanklass-sedan som ryktas heta Levante. Enligt nya uppgifter ska utmanaren till BMW 5-serie och company bygga på plattformen till Chrysler 300.

Om strax över ett år är det dags för Maserati Levante att göra premiär på bilsalongen i Frankfurt i september 2013. Bilen kommer hamna strax under ersättaren till Quattroporte och kommer sikta på den tyska trion Audi A6, BMW 5-serie och Mercedes E-klass.

I ägarna Fiats märkesportfölj hittas även amerikanska Chrysler och det är där man hittat plattformen till Levante.Det som avslöjar mulan till Levante är framhjulen som inte riktigt ser ut att passa karossen, vilket betyder att mulan döljer en kortare bil än Quattroporte. Enligt vår spionfotograf är även bromsarna mindre dimensionerade än de som synts på prototyperna till kommande Quattroporte som väntas presenteras till bilsalongen i Detroit.

 På motorsidan ryktas det om både dubbelturbo-V6:or och en V8 som ska kopplas till en åttaväxlad automatlåda. Vad gäller V6-motorn är det möjligt att den hämtas över från Chrysler av kostnadsskäl. Även Jeep Grand Cherokees dieselsexa på 3,0 liter och 240 hästkrafter kan komma ner under huven på Levante.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!