080125-mercedes-clk

Nästa Mercedes CLK siktad i Skåne

I skrivande stund är Mercedes testfolk på väg upp genom Sverige till vinterlandskapen i Norrland. En av våra läsare hann plåta nästa Mercedes CLK, E-klass och GLK vid en snabb kisspaus i skånska Glumslöv.

Vår nyinvigde spionfotograf hade som tur kameran med sig i baksätet när han i lugnan ro satt och drack sitt morgonkaffe på Glumslövsrasten i Skåne. Ja, du vet Glumslövs backar där man har så fin utsikt över Öresund och Ven från motorvägen. Jasså, du känner inte till det? Då kör du för fort, ta en titt på vyn nästa gång i lugn takt i stället.

Bilarna som dök upp på parkeringen var ett gäng Mercedes-bilar i sällskap med en BMW X5 och en Mercedes Viano. En snabb toalettpaus inklusive obligatorisk bensträckare var syftet med stoppet, men det räckte för fotografen som hann fokusera på bilarna.

Mest intressant av de tre maskerade bilarna är nästa Mercedes CLK (internbeteckning C206, märkligt nog) som ska lanseras under första hälften av 2009, då som coupé. Cabrioleten är tänkt att lanseras under sommarmånaderna. Bilen på bilderna ska alltså avlösa nuvarande CLK som kom 2003 och genomgick en ansiktslyftning under 2006. Nya C-klass är det som lånar ut sin bottenplatta och stora delar av tekniken till nästa CLK. Dock kommer CLK att skilja sig från C-klass, bland annat genom annorlunda strålkastare, vilket är svårt att se på den hårt maskerade bilen. Det har varit snack om att CLK ska behålla de "dubbla strålkastarna", men granskar man bilderna så ser det ut att vara fel. Jämfört med gamla (nuvarande) versionen kommer nya CLK att bli mer lyxig samtidigt som den ska vara rymligare.

Motorerna blir både bensinare och dieslar, med effektsiffror från strax under 200 till 428 hästkrafter. Som tillval kan man köpa till 4-Matic, Mercedes fyrhjulsdriftsystem.

CLK har under många år haft stor konkurrens från sin landsman BMW 3-serie coupé, men nu är det andra tider som gäller. I och med att Audi har sin coupémodell A5/S5 blir det nu ännu tuffare tider i bilhallarna.

De andra två bilarna som är med i följet är Mercedes E-klass, som du kan läsa mer om här, och nyligen presenterade GLK som du kan läsa mer om här.

För bara två timmar sedan ringde en annan av våra läsare till oss på redaktionen. Han hade sett de tre bilarna utanför Nyköping, alltså är de på väg norrut. Får du en glimt av bilarna och kan ta mer avslöjande bilder (interiören till exempel), hör då av till dig oss på redaktionen genom att skicka ett mail till bilspionen@teknikensvarld.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!