Foto: CarPix

Nästa Range Rover Sport leker Volvo

Kantig grill med snedställd ribba, det är ingen tvekan om att Land Rovers maskeringsteam försökt efterlikna en Volvo – men under plastsjoken och maskeringen gömmer sig nästa Range Rover Sport.

De har gjort ett stort jobb med maskeringen, folket hos Land Rover, men någon Volvo är det inte som de är ute och kör med – den fejkade grillen till trots. Under plastsjok och annat döljer sig nämligen nya Range Rover Sport.

Vi har redan, upprepade gånger, sett spionbilder på nya Range Rover. Range Rover Sport, är precis som namnet antyder, vanliga Range Rovers lite sportigare syskonmodell. De stora luftintagen som vi kan se i fronten laddar luft i vad som vi förmodar blir både turbodieslar och V8-alternativ. Men räkna med att down-sizing-trenden även nått Land Rover – mindre motorer än tidigare är att vänta, men med överladdning.

Dessutom kommer nya generationen Range Rover Sport bli en rejäl bit lättare än dagens modell, och enligt ryktena kommer den att bli både bredar och lägre. Dessutom ska bakpartiet få en mer sluttande profil (tänk Evoque) för att differentiera den mer från vanliga Range Rover.

Hur den ser ut under all plast och maskering får vi veta nästa år, då den kommer att presenteras som 2014 års modell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!