080108-toyota-avensis

Nästa Toyota Avensis fångad på bild

Toyota Avensis generation två kom under 2004. Nästa år är det dags för avlösaren och som en liten aptitretare kan vi nu visa de första spionbilderna på Avensis kombi.

Bilen som du ser på bilderna fångades av spionkameran under korta testkörningar i Tyskland alldeles nyligen. Även om bilen är ganska hårt maskerad så får man en klar blick av hur linjerna kommer att te sig, till exempel att taklinjen nu är ännu mer sluttande vilket ger ett sportigare intryck. Färdiga detaljer på bilen, dock inte helt lätta att se, är de långt tillbakadragna strålkastarna, allt enligt rådande bilmode, och de nya bakljusen som numera sträcker sig från D-stolpens förlängning över till bakluckan.

Uppgifter säger att interiören på nästa Toyota Avensis kommer att få en hel del influenser från Auris, bland annat den ”upphöjda” växelspaken. Andra nyheter blir ett panoramaglastak som sträcker sig 1,2 meter på längden, dock som extrautrustning.

Officiell premiär för bilen blir det i början av 2009, då som sedanversion. Sex månader senare är det dags för bilen på bilderna, alltså kombimodellen. Dessa två kommer med en rad bensin- och dieselmotorer under huven. Under 2010 kommer en diesel-hybrid att komplettera paletten. Fyrhjulsdrift finns som tillval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!