100825-nya audi a6 2011

Nya Audi A6 – en mix av A7 och A8

Här är de senaste bilderna på nästa generation Audi A6 som är tänkt att visas upp nästa vår. Bilderna avslöjar att fronten lånar stora portioner form från nyligen avtäckta A7. Baken får däremot smak av nya A8.

Nästa generation Audi A6 är på ingång och vår spionfotograf har nu lyckats plåta kärran under tester en bra bit söderut. Av bilderna att döma ser vi att fronten på nya A6 liknar väldigt mycket den vi redan har sett på nyligen avtäcka A7 Sportback. Främst syftar vi på strålkastarna som, trots lite täckande maskering, ser ut att vara hämtade rakt av från A7 Sportback. Lägre/avsmalnande på den sida som vetter mot grillen. Även grillen, om man i fantasin tänker bort den horisontella maskeringen där nummerplåten sitter, ser ut att vara av samma snitt som på A7 Sportback.

Bilderna avslöjar inte så mycket av baken på bilen, men här kan vi förmoda att det blir mer slätstruket med linjer från nya A8 som i sin tur är snarlik det som finns på A4. Dock blir bakljusens insatslayout helt egen för att man ska kunna känna igen A6 i mörkret. Audi A7 Sportbacks lite egna linjespel baktill ska förbli egen så att den står ut i Ingolstadts modellflora.

Audi-modellernas interiöra formgivning är något av bilvärldens mest uppskattade och nya A6 lär inte bli ett undantag. Enligt uppgifter blir det mycket A7-känska interiört där de båda modellsyskonen delar materialval och andra lösningar. Instrumentbrädan hos nya A6 lär dock inte bli lika sportigt framtonad som hos A7 Sportback, i stället blir det aningen mer konventionellt, lite åt A8-hållet.

Under huven lär vi få se en långa radda bensin- och dieselmotorer. Från fyrcylindriga tvålitersmaskiner till sexcylindriga på tre liter och med kompressormatning. Transmissionsalternativen kommer att vara manuellt med sex växlar, automatiskt med åtta steg (plockad från nya A8) samt dubbelkopplat med sju växlar.

Nya Audi A6 gör debut på bilsalongen i Genève i mars nästa år. Försäljningen lär dra igång mot sommaren eller hösten. En kombiversion, Avant, presenteras cirka halvåret efter. Förmodligen blir det på Frankfurtsalongen hösten 2011.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!