Foto: CarPix

Nya Audi A6 visar upp baken

Tidigare i dag kunde vi visa er de absolut första bilderna på nya Audi A6, tyvärr saknade vi då bilder på baken. Inte nu längre.

Inte bara får vi se baken på nya Audi A6 för första gången, vi får med dessa nya bilder även se bilen från sidan och därmed kan vi slå fast det vi misstänkte i artikeln som vi publicerade tidigare i dag, nämligen att överhängen båda fram och bak blir kortare än de som finns på dagens A6. Förmodligen är totallängden något längre än i dag men med dessa betydligt kortare överhäng som vi ser på de nya bilderna står det klart att axelavståndet är det som växer mest. Det är bra för de interiöra utrymmena, inte minst i baksätet. Det kanske till och med blir möjligt även för långa personer att framföra bilen med en bakåtvänd bilbarnstol i sätet rakt bakom utan att behöva kröka ben och lem allt för mycket, något som kan vara lite problematiskt i många bilar.

Kortare överhäng. Foto: CarPix

Bak på bilen är maskeringen hård, exempelvis kan vi inte alls se hur bakljusen kommer att se ut. Däremot ser vi två tydliga förändringar, dels att stötfångaren får reflexglas à la BMW och att registreringsskylten är placerad högre upp och närmare bakljusen (som i sin tur är något lägre placerade än i dag).

Mer om nya Audi A6, exempelvis motorer och elsystem, kan du läsa i vår artikel från i morse.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!