Nya Audi RS4 Avant Foto: CarPix

Nya Audi RS4 Avant pressas på Nürburgring

Alla bilar står inte utställda på Frankfurtsalongen. En av dem som inte är det är nya Audi RS4 Avant som i stället håller till på Nürburgring. Där pressas den under test, något du kan ta del av via vår färska spionfilm.

Audi A4 ska genomgå en facelift, något som ses i fronten på den bil som kör runt Nürburgring på filmen nedan. Men det är inte A4 facelift vi har lockat hit dig för, utan det är i stället värstingversionen av A4, med andra ord nya RS4, här i Avant-utförande. Det är fortfarande ovisst om RS4 lanseras som sedan.

 På denna första spionfilm med nästa generation RS4 ser vi tydligt de stora luftintagen i fronten, de breddade skärmarna och de stora ovala ändrören i baken, sistnämnda en klassisk RS-detalj.

 Det är inte helt lätt att höra vad det är för motor som ruvar under huven. Det mesta pekar på att det blir samma 4,2-liters V8 som sitter i RS som nyligen presenterats med uppdaterat yttre. Det skulle i så fall innebära 450 hästkrafter och 430 newtonmeter. Effekt som räcker för att för att klå BMW M3 men inte Mercedes C 63 AMG.

 Om det nu inte skulle bli åttan som sitter i RS5 finns det två alternativ. Antingen en ny dubbelturbo-V8 med mindre cylindervolym alternativt en V6, även den med dubbla turboaggregat. Hur det än kommer att se ut under huven lär nya Audi RS4 vara en potent bil.

 Vi vågar nästan satsa allt vi kan satsa på att nya Audi RS4 presenteras som en världsnyhet på bilsalongen i Genève i mars nästa år. Förmodligen blir det i samband med A4 facelift.

I bildgallerierna kan du studera nya RS4 Avant (övre) närmare samt jämföra med de två tidigare generationerna (nedre).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!