Audi RS6 Avant Foto: CarPix

Nya Audi RS6 Avant filmad på Nürburgring

Vi har sett bilder på nya Audi RS6 Avant tidigare men nu är det bättre upp! Här har vi en film när bilen testas på Nürburgring. Vi tycker det låter som en V8-motor under huven, alltså ingen V10. Effekt? Strax över 600 hästar...

Nya Audi A6 debuterade sent 2010 och för snart ett år sedan var det dags för kombiversionen Avant. Efter sommaren kom så äntligen den första prestandaversionen i form av S6. 420 hästkrafter plockade ur 4,0 liter V8. I Avant-utförande gör S6 sprinten 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Den effekten och accelerationen är tillräcklig för de flesta, men vissa nöjer sig så klart inte med det utan vill ha det värsta som går att finna. Och det värsta kommer garanterat RS6 att vara när den kommer nästa år, åtminstone sett till den förhandstippade effektsiffran.

 Nu kan vi bjuda dig på en pinfärsk film från Nürburgring där vi får se nya Audi RS6 Avant testas. Att det är just RS6 ser vi, trots maskeringen, på fronten med de stora luftintagen och den typiska bikakemönstrade grillen, de breddade skärmarna samt de kraftfulla och ovala ändrören längst bak.

 Audi RS6 av senaste generation har en massiv V10-motor som levererar 580 hästkrafter. Denna har sagts får stryka på foten för att lämna plats åt en mer bränsleeffektiv V8-motor. Vi tycker oss också höra en viss skillnad på motorljudet som tillhör bilen på filmen jämfört med hur RS6 med V10 låter.

 Om våra öron hör rätt är det ett tecken på att alla spekulationer hittills besannas. Det har länge snackats om att nya RS6 ska få samma V8 på 4,0 liter med dubbla turboaggregat som sitter i S6, S7 och S8 samt i Bentley Continental GT V8. I S6 och S7 lämnar maskinen 420 hästkrafter, i Bentleyn 507 och i flaggskeppet S8 är effektsiffran 520 hästkrafter.

 RS6 kommer med all sannolikhet att slå sina syskon på fingrarna i det här avseendet. En jämn och fin siffra som nämns i förhandssnacket är 450 kilowatt. Översatt till en för många mer bekant siffra blir det otroliga 612 hästkrafter. Det skulle i så fall betyda att RS6 rent effektmässigt ger nya BMW M5 och Mercedes E 63 AMG var sin käftsmäll.

 Men som vi alla vet är inte effekt allt. En prestandabil måste ses ur så många olika aspekter och att klå framför allt M5 blir ingen lätt uppgift. Dock vinner Audi utrymmesronden då M5 inte kommer att komma som kombi.

 I spionfilmen nedan och på bilderna kan vi se att RS6:an är utrustad med störtbur. Det är något som vi inte kommer att få se på den serieproducerade versionen. Inte ens som extra tillval.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!