070514_nya_opel_vectra

Nya bilder på lättkamouflerade Opel Vectra

Nu har fler bilder dykt upp på kommande Opel Vectra som väntas göra sin debut i höst på salongen i Frankfurt. Nu kan man ännu lättare se vilka linjer bilen får.

Som Teknikens Värld skrev förra veckan så är det alldeles snart dags för generation fyra av Opel Vectra, närmare bestämt under Frankfurtsalongen i september. Vectran bygger på GM:s nya längre och bredare Epsilon II-plattform som efterträder nuvarande Epsilon. Samma plattform som kommande Saab-modeller kommer att utgå från.

Nya Opel Vectra blir större än dagens modell vilket ger en rymligare kupé för passagerarna. Formerna är rundare och taklinjen sveper likt en coupémodell. Bakluckan får en helt ny design jämfört med dagens avhuggna rumpa. Likt BMW:s 7-serie och Mercedes S-klass blir det en ovanpåliggande baklucka.

Vectran hade faktiskt smygpremiär nu i helgen nere i Frankfurt. Några få utvalda fick se bilen och det var överlag positiva ord om den. Opel har nu kanske chansen att ytterligare närma sig konkurrenter som Ford Mondeo och Volkswagen Passat.

Tidigare artikel om nya Opel Vectra

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!