Foto: CarPix

Nya BMW 5-serie hårdtestas på Ringen

Dagens BMW 5-serie lanserades 2009, och med fem år på nacken är avlösning på gång – bilen testas just nu på Nürburgring.

Redan förra året kunde vi se de första spionbilderna på nästa generation av BMW storsäljare 5-serie. Då var utvecklingsarbetet i ett tidigt stadium, och bilen välmaskerad. I vintras kördes vintertester i norra Sverige, och nu är det alltså på Nürburgring som testerna av den nya 5-serien utförs.

Vi har tidigare kunnat berätta ingående om nya 5-serie, och visa illustrationer som förhoppningsvis ligger nära slutresultatet. De troliga internkoderna blir F50/F51 och motorutbudet kommer att bli en rad av fyrcylindriga bensin- och dieselalternativ, samt ActiveHybrid. Men även en 150-hästars trecylindrig (!) turbodiesel ska finnas i programmet, liksom förstås raka sexor.

Nästa 5-serie kommer också att vara första modellen att bygga på nya 35up-plattformen, som likt Volvos SPA-plattform, är skalbar och även tänkt att användas i 3-serie, 4-serie och 6-serie.

Premiär ska bli på Genévesalongen 2016, med lansering vid halvårsskiftet. Men lita på att utvalda BMW-handlar får se bilen utan maskering redan i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!