Foto: CarPix

Nya BMW M3 och M4 testas på Ringen – bilder

Den officiella premiären för BMW:s nya prestandamodeller, syskonbilarna M3 och M4, är fortfarande några månader bort – nu har bilarna setts sluttestas på Nürburgring, och snart ska vi få se en konceptversion.

Det har gått drygt ett år sedan senaste iterationen av BMW:s 3-serie presenterades på bilsalongen i Genève i fjol. När nu även coupémodellen, 4-serien, blivit officiell, är det inte långt kvar innan prestandaversionerna M3 och M4 ska dyka upp. 

Nu kan vi visa de mest avklädda bilderna hittills på de bägge bilarna, M3 och M4, när de testas på Nürburgring. De är förvisso fortfarande klädda i BMW:s välkända psykedeliska maskering, men vi kan se de flesta av de utmärkande dragen, med bredare däck, mer gapande front och fyra avgaspipor baktill.

M3 och M4 kommer båda att ha raka sexor under huven, försedda med så mycket som tre turboaggregat. Effekten kommer att bli mellan 400 och 450 hästkrafter, samtidigt som en större användning av kolfiberarmerad plast (i exempelvis taket) ska sänka vikten med hela 90 kg. I ett uttalande till brittiska AutoExpress berättade Klaus Froelich, chef inom BMW, att så mycket som 80 procent av M4:s delar är unika, trots att plattformen naturligtvis delas med vanliga 4-serien.

Premiären för M4 Coupé (det kommer även en cabriolet längre fram) beräknas ske på bilsalongen i Detroit i janurari. Men vi behöver inte vänta så länge för att få en försmak på bilen, starka rykten gör nämligen gällande att BMW planerar visa M4 i konceptversion redan om en månad – på Concours d'Elegance-evenemanget vid Pebble Beach, Kalifornien. Samma ställe som BMW M3 Coupé visades som koncept år 2007. 

När M4:s sedansyskon, som naturligtvis behåller namnet M3, kommer att dyka upp vet vi inte riktigt. Kanske visas den samtidigt som M4 i Detroit, kanske får vi se den redan i september på bilsalongen i Frankfurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!