Nya BMW M3 sedan

Nya BMW M3 Sedan på film

Här avslöjas hur den nya generationen BMW M3 med V6-motor kommer att låta i en spionvideo från Bimmerpost.

Här är den första spionfilmen av nya BMW M3 sedan, som enligt BMW:s egna internkoder döpts till F80 till skillnad från vanliga 3-serien som kommer heta F30.

 Motormorret som påminner lite om V8-motorn från M5 sägs vara en V6-motor som vi tidigare skrivit om. Enligt uppgift är det helt klart att nästa motor kommer ha just sex cylindrar och nya M3 kommer bara få en tillökning på 30 hästkrafter jämfört med den nuvarande modellen till 450 hästkrafter jämfört med dagens 420. I stället är målet att spara vikt.

 Av vad vi kan se kommer F80 rätta sig i ledet av BMW:s M-modeller och utrustas med fyrdubbla avgaspipor bak på bilen. Luftintaget fram känns också igen från bland annat nya M5. Tittar man närmre syns även de väl tilltagna bromsarna under de svarta sportfälgarna. De har i sin tur passats in på bilen genom att bredda karossen. 

 Sedanmodellen är inplanerad till 2013 års kalender och coupé-versionen som troligtvis kommer kallas M4 Coupé kommer visas upp för världen under 2014. Nuvarande modell av M3 Sedan kommer tillverkas fram till och med oktober i år men coupén och cabrioleten får leva åtminstone till mitten av nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!