Foto: CarPix

Nya BMW M4 visar upp sig

Nya generationen BMW 3-serie har än så länge fått dras med förra generationens coupé- och cabriolet-versioner. Men inte länge till, nu är till och med den nya modellen, 4-serien, ute och kör i M-version.

Nya BMW 3-serie, F30, som kom i förra året, har hittills endast kommit som sedan och kombi (touring). Coupé- och cabrioletversionerna har hängt med från förra generationen, och börjar kanske kännas lite till åren, i alla fall ställda intill den nya modellen. Snart blir det dock ändring på det – nya coupén har vi tidigare sett spionbilder på. Likt fallet med storebror 5-serie i relation med 6-serien (och Audi A4/A5) kommer coupén också att tilldelas en egen siffra, hacket ovanför grundmodellen. Modellserien kommer alltså att heta 4-serie.

Det dessa spionbilder visar är inte vilken 4-serie som helst heller, utan till och med toppversionen M4. Detta skvallrar de stora luftintagen fram och de många avgaspiporna bak om. Maskeringen är BMW-typiskt psykadelisk för att förvilla oss åskådare, men under tejpen döljer sig en, vad det verkar, nästan helt färdig bil som genomgår sluttester.

Under huven säger ryktet att V8-motorn från dagens M3 får stryka på foten, till förmån för en turboladdad rak sexa. Förmodligen blir dock inte prestandasifforna, men väl förbrukningsditona, sänkta av bytet. Hur länge får vi då vänta på nya BMW M4? Tja, med tanke på att BMW inte har visat 4-serien i grundversion än, så lär vi få se vanliga M3 (sedanversionen) först. Förmodligen kommer den tidigast nästa år, som modellår 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!