Nya Mazda 6 Foto: CarPix

Nya Mazda 6 på besök i Sverige

Vår spionfotograf ligger är flitig med kameran där han ligger i snödrivan och huttrar. Denna gång har han lyckats få nya generationen Mazda 6 att fastna på bild. Läs mer för att få det senaste om Mazdas omtyckta mellanklassare.

Uppe i Arjeplog har nu nya Mazda 6 siktats och vår spionfotograf har fångat den på bild, bilder som vi nu kan titta på här. Du kanske reagerar på att bilen på bilderna är väldigt lik så som Mazda 6 ser ut i dag? Det kan vi sannerligen hålla med om, men det beror på att det är en mula vi tittar på. Karossen är plockad från nuvarande generation, allt för att förvirra våra små stackars hjärnor. Men granskar vi bilderna lite noggrannare ser vi att det är något speciellt med bilen. Tydligast är de pålagda skärmbreddarna som avslöjar att under skalet finns något annat än vad vi är vana vid. Just skärmbreddarna är ett tecken på att spårvidden har breddats och därmed kommer att vara större än på dagens generation.

Under karossen huserar en bottenplatta som är helt ny för Mazda 6, en bottenplatta som baseras på den som introduceras med nya crossoversuven CX-5. Det betyder att Mazda 6 tar del av det nya ultrahöghållfasthetsstål på 1 800 MPa (mega-Pascal) som inte bara är starkare än vanligt höghållfasthetsstål utan också märkbart lättare.

Nya Mazda 6 kommer dessutom att innehålla flertalet andra Skyactiv-tekniker så som snåla bensin- och dieselmotorer, ny sexväxlad automatlåda, ny manuell växellåda samt i-Eloop som är en ny kondensatorbaserad återanvändningteknik av bromsenergi. Dessutom kommer Mazda 6 mer största sannolikhet att få en hybriddrivlina som troligtvis hämtas från Toyota.

Du kanske undrar hur Mazdas nya ”sexa” kommer att se ut? På just den punkten kan vi nog säga att vi till stora delar är rätt säkra på vad som väntar oss. I slutet av förra året visade Mazda nämligen upp den tuffa konceptbilen Takeri som bjöd på snygga, böljande former som i princip skulle kunna vara ritade av en italiensk karossfirma. Även om nya Mazda 6 inte kommer att se ut exakt som konceptbilen så kommer stora delar inspiration att hämtas från den. En coupéversion av Mazda 6 sägs också vara på tapeten.

Ta en titt i det nedre bildgalleriet för att se konceptbilen Takeri från alla vinklar och vrår.

Förmodad premiär är mot slutet av 2012 med försäljningsstart nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!