Nya Mercedes A-klass

Nya Mercedes A-klass på solsemester

Här är filmklippet när ett gäng förbicyklande turister avslöjar nya A-klass på Kanarieöarna. Nästa gång Mercedes väljer fotoplats för sina pressbilder blir det kanske lite mer avskilt…

När Mercedes drog igång en tävling för ett par veckor sedan var tanken att uppmuntra jakten på den kamouflerade A-klass. Bilen hade nämligen klätts in i vanligt kamouflagemönster, men med en twist. Runt om bilen hade Mercedes ritat upp QR-koder (en slags avancerad EAN-streckkod) som går att scanna in via smartphones. 

 Frågan är vad gruppen av cyklister som med filmkamera i högsta hugg får för pris för filmen av en helt omaskerad A-klass på kanarieön Lanzarote. Det förutsätter förstås att filmen inte är ett PR-trick signerat Mercedes reklamavdelning. 

 I filmen syns av allt att döma Mercedes nya A-klass, Mercedes småbil som blivit lägre och bredare i designen. Nya A-klass delar några designdrag med den större B-klass, men är inte byggd på samma MPV-stuk. Det sneda vecket på sidan av B-klass går igen på den mindre A-klass. AMG-fälgarna och de stora luftintagen i fronten skvallrar om att det här kan vara AMG-versionen A 25 AMG som ryktas få uppåt 340 hästkrafter.

 Att lansera sportmodellen på en gång skulle ge ett försprång mot BMW som är i full fart med att testa M-versionen av lilla 1-serien. Det ger också ett extra steg mot S-versionen av nya Audi A3 som kommer dröja något år. Nya Audi A3 kommer precis som A-klass göra världspremiär på bilsalongen i Genève.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!