Nya Mercedes C-klass Kombi W205 Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass Kombi avslöjad helt omaskerad!

Vår spionfotograf har gjort det igen! Avslöjat en ny generation Mercedes. Denna gång handlar det om nya C-klass Kombi generation W205 som vi får kika på från dess bästa sida.

Förra veckan serverade vi er kalasfina bilder på nya Mercedes C-klass när den reklamfilmades helt omaskerad. I dag höjer vi ribban och ger kombilandet Sverige de första bilderna på nya Mercedes C-klass Kombi.

 Det första vi reagerar på är bakljusen som är horisontellt placerade, i stället för ”stående” som i dag. Dessutom skiljer de sig markant från sedanversionen. Bakljusen känns ärligt talat inte riktigt Mercedes, lite mer Ford Mondeo med en gnutta från Volkswagen Passat. Men det handlar förmodligen om en vanesak i och med Mercedes nya formspråk.

 Mellan bakljusen löper en lång kromlist som kan vara en detalj utöver grundutrustningen. Det är mycket möjligt att den listen ingår i Elegance- eller Avantgarde-paketet. Detsamma kan gälla kromlisten som löper längs stötfångarens nederkant och som ramar in ändrören. Överlag har bilen på bilderna mer krom än en grundutrustad Mercedes.

 Jämfört med dagens C-klass Kombi ser taklinjen på nya generationen ut att slutta mer över bakänden och bakre sidorutorna känns samtidigt mindre. Ett tecken på att nya C-klass lastar mindre? Knappast. Nya C-klass lär rymma mer bagage, även om det inte rör sig om stora skillnader.

 Hela bakpartiet ser fläskigare och mindre spänstigt ut än i dag. Ett medvetet val för att få modellen att se ”mer premium” ut?

Om vi får se nya C-klass Kombi på Detroitsalongen i januari nästa år återstår att se. Däremot är det högst troligt att vi får se sedanversionen ha premiär just där. Kombin kanske låter vänta på sig till Genèvesalongen i mars.

 När det väl vankas världspremiär för den ena eller den andra kommer vi att få reda på all intressant information om bilarna. Inte minst motorspecifikationerna. Dock kommer vi knappast få höra någonting om de raka sexcylindriga motorerna som kommer till C-klass om några år.

Interiören är vi inte lika spända på att få se eftersom vi redan vet hur den ser ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!