Foto: Andreas Mau / CarPix

Nya Mercedes C-klass Kombi på Sverige-besök

Premiären närmar sig med stormsteg för kommande Mercedes C-klass. Nu pågår sluttesterna för kombiversionen i norr.

Mercedes har lång tradition av att utföra vintertester i Lappland och vår spionfotograf har lyckats fånga kombiversionen av kommande C-klass (W206) när den är på väg in på ”Mercedes Proving Ground” på hemlig ort. Kombin, med internbeteckningen S206, får väldigt tydligt Mercedes-formspråk. Utdragen taklinje med sluttande baklucka ser C-klasskombin smärt ut i sin halvkamouflerade täcktejpsfolie i virrvarrsmönster. Till skillnad från dagens generation (W/S205) blir karossidorna mindre skulpturala. Här har Mercedes designer tagit intryck av senaste S-klass (W222). Plattformen blir liknande som W205-klassens i grunden bakhjulsdrivna MRA2-arkitektur vilket innebär att yttermåtten justeras måttfullt. Inredningen lär dock utnyttjas bättre, med större rymd i baksätet.

Lansering för nästa C-klass sker till sommaren 2021. Foto: Andreas Mau / CarPix

Plattformen är förberedd för laddhybridsdrift samt bensin- respektive dieseldrift upp till sex rakmonterade cylindrar. Eventuellt kommer även en helelektrisk version eftersom den viktiga kinesiska bilmarknaden i princip kommer att kräva detta.

Decembermörkret gör att testingenjörerna monterat extra ljusramp på taket men de vanliga kattlika strålkastarna lär räcka till med ny LED-laserteknik.

Inredningen ser närmast ut som en nerskalad S-klass med stor framåtlutande jätte-pekskärm på mittkonsolen samt en liggande skärm framför den GT-liknande ratten. 

1 av 2 Foto: Andreas Mau / CarPix
2 av 2 Foto: Andreas Mau / CarPix

Mercedes vd, svenske Ola Källenius, har uttalat sig om att nya C-klass ska presenteras cirka nio månader efter nya S-klass. Det skulle i så fall innebära premiär senvåren alternativt tidigt i sommar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!