Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass kombi snart färdig

Nya C-klassen har vi redan sett spionbilder på och vi vet att den kommer att se ut ungefär som en förkrympt S-klass. Nu nås vi dock av de första bilderna på kombin och lanseringen är nära.

Premiumsegmentet i mellanklassen är något haltande i skrivande stund. BMW 3-serie är ny medan både Audi A4 och Mercedes C-klass sjunger på sina sista verser. Nästa år kommer båda dessa i helt nya utföranden och eftersom vi nyss ha nåtts av nya spionbilder på Mercedes C-klass kombi hamnar fokus på mellanklassaren från Mercedes.

 Sedanmodellen har vi redan sett i nära omaskerat skick men här är de första bilderna på kombin och som synes är även den nära produktionsfärdig. Vi kan se att fronten får samma upprättstående grill och ilskna strålkastare som A-, CLA- och S-klass men bakdelen är det svårare att få grepp om på grund av den kraftiga maskeringen. Det är svårt att se men vi tycker oss kunna skönja linjer på kombipåhänget som påminner om CLS Shooting Brake.

 Det råder delade meningar om nya C-klassen ska premiärvisas på Detroitsalongen i januari eller Genèvesalongen i mars, kombimodellen kommer hur som helst att dröja till hösten 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!