Nya Mercedes C-klass W205 Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass totalt avslöjad!

Så tar vi nu udden av Mercedes kommande avtäckning av nya C-klass i och med att vi här visar upp den nya bilen helt utan maskering – bakifrån, framifrån och från sidan.

Mercedes populära mellanklassvagn C-klass är på väg genom ett generationsskifte. När W204 blir W205 passar tyskarna på att helt byta former på modellen, former som till stora delar påminner om de vi fick ta del av i våras när nya S-klass presenterades.

 För knappt tre veckor sedan avslöjades nya C-klass när photshoppade broschyrbilder läckte ut via en spansk sajt och kort dessförinnan hade Mercedes publicerat de första interiörbilderna på bilen.

 Nu är det betydligt bättre upp eftersom vår spionfotograf har lyckats plåta nya C-klass i samband med att bilen körde fram och tillbaka framför filmkameror i USA. Nu får vi helt enkelt se nya C-klass i sin helhet, från olika vinklar och utan att Photoshop har blandats in. Bilen på bilderna är utrustad med AMG-paket vilket förändrar utseendet en del jämfört med en basutrustad bil.

I fronten är det tydliga S-klassformer vad gäller strålkastare, stötfångare och grill. Sistnämnda är, som sig bör, dock aningen nättare på C-klass. Rumpan är även den, kort och gott, en mindre version av vad som finns på S-klass. Lite vibbar från BMW 1-serie Coupé får man också av baken, troligtvis ingenting som cheferna i Stuttgart vill höra.

 I och med de nya, bulligare och mer sluttande formerna över bakpartiet känns bagageluckan kortare än på dagens C-klass. Förmodligen är det en ren synvilla för Mercedes bör knappast ha minskat på hålet som uppenbarar sig när luckan öppnas och det är dags att lasta in.

 Dörrbladen med sina karaktäristiska veck följer samma mönster som på S-klass och – den modell som var först ut med dem – A-klass.

 Interiört är det sobert och lyxkänsla med helt nya linjer som kan ses vara ett mellanting mellan A-klass och S-klass. Den friliggande skärmen för bland annat navigation är mer eller mindre direkt hämtad från A-klass.

 En annan nyhet interiört är sensor i passagerarstolen som kan avgöra om bilbarnstol är monterad eller inte. På så vis vet bilen om passagerarkrockkudden ska vara in- eller urkopplad. En mycket läskig lösning som gör att föräldrar måste förlita sig på teknik i stället för manuell in- och urkoppling.

På Detroitsalongen i januari 2014 är det världspremiär för nya Mercedes C-klass generation W205. Eftersom vi redan vet hur den ser ut får vi se fram emot all teknikspäckad information som tyskarna håller inne med än så länge. Därefter har vi att se fram emot kombi- och coupéversioner av nya C-klass.

Men om vi ska prata om något i maskinväg så är det att nya C-klass får raka sexor i stället för V6:or i samband med facelift 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!