Foto: CarPix

Nya Mercedes E-klass Kombi på bild – visar upp tajtare lastutrymme

Senaste generationen Mercedes E-klass har nyligen lanserats och vi vänder därför blickarna mot kombiversionen som snart har premiär och som vi kan visa avslöjande bilder på.

Vår spionfotograf har lyckats fotografera nya Mercedes E-klass Kombi med tunn maskering över bakänden. Trots den svarta folieringen ser vi tydligt vad vi har att vänta oss, en E-klass Kombi som till stora delar liknar senaste C-klass Kombi sett till de bakre formerna. Den tydligaste skillnaden baktill ser ut att bli bakljusen som på E-klass Kombi blir lite smäckrare.

Vad som också syns tydligt är att nya generationen blir ännu slankare än föregångaren. Det har tidigare bekräftats av Mercedes designchef Gorden Wagener att nya kombin ska vara slankare i formerna och att det inkräktar på bagageutrymmet, men inte allt för mycket. Trots det kan vi ändå räkna med att nya E-klass Kombi blir rymligare än allt annat som konkurrerar i klassen. Utgående E-klass Kombi har volymmässigt dominerat de senaste åren med 695 liter bagageutrymme (1 950 liter med nedfällt baksäte).

Foto: CarPix

Kombiversionen av W213 (internbeteckningen på nya E-klass) kommer att mäta en bit över 490 centimeter på längden, det vill säga några centimeter extra jämfört med föregångaren. Axelavståndet på 293,9 centimeter bibehålls från sedanen och betyder att det är längre mellan hjulaxlarna än hos utgående generation. Räkna därför med bättre utrymmen för förare och passagerare än vad vi är vana vid i dag.

Motormässigt blir det samma palett som till sedanversionen med både bensin- och dieselmaskiner. I toppen kommer så småningom en AMG-version att ta plats för att fortsätta utmana de tyska konkurrenternas prestandakombibilar – och så klart kommande Volvo V90 Polestar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!