Foto: CarPix

Nya Mercedes E-klass med interiör avslöjad!

Mercedes E-klass börjar bli till åren och den tyska biltillverkaren är i full gång med utvecklingen av en ny generation. Vår spionfotograf har återigen fångat den på bild – denna gång med bilder som tydligt avslöjar nya interiören.

Om ungefär två år är det dags för en nya generation Mercedes E-klass att ta vid eftersom nuvarande har hunnit bli nästan sex år gammal. Spionbilder som visar utsidan av nya E-klass är inget nytt, däremot är det första gången som interiören avslöjas i och med spionbilderna som du ser här.

Som bilderna visar får nästa E-klass en tydlig prägling av nya S-klass, åtminstone på insidan. Instrumentbrädans nedre del domineras av fyra ventilationsutblås, precis som på storebror som hade premiär i maj förra året. Medan S-klass har en analog klocka placerad mellan dessa får nya E-klass en motsvarande klocka längre ned, utanför det direkta synfältet.

Mätarhuset är av samma utsträckta typ som på S-klass. Det breder ut sig mot mitten för att även omhulda infotainmentskärmen som på prototypen på bilderna är mindre än den gigantiska på 12,3 tum som S-klass har. Mätartavlorna skiljer sig. Här ser vi analoga, nästan lite gammeldags mätare. Digitalt mätarkluster à la storebror lär finnas som åtminstone tillval.

Vad gäller utsidan är det en hårt maskerad bil vi ser. Mercedes maskeradavdelning har dessutom byggt på lager som inte kommer att finnas på den riktiga bilen. Exempelvis den Chris Bangle/BMW E65-inspirerade bakluckan som endast är till för att förvirra oss nyfikna.

Det färdiga utseendet kan i stället misstänkas vara likt dagens S-klass, men i nättare format. En C-klass modell större, helt enkelt. Inte minst bakljusen avslöjar något åt det hållet.

Under huven kommer vi att få se allt från raka fyror till vinkelåttor. Vad gäller V6-motorerna kommer dessa med stor sannolikhet att ersättas av raka sexor. Räkna också med minst en typ av hybriddrivlina.

Troligtvis är det premiär för nya E-klass någon gång under 2016, eventuellt som årsmodell 2017.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!