Nya Mercedes S-klass Foto: CarPix

Nya Mercedes S-klass blir teknikspäckad

Mercedes flaggskeppsmodell S-klass är på väg och i vanlig ordning kan vi förvänta oss massor med nya prylar och teknik.

Mercedes stora sedan S-klass är ett drygt år från lansering och genomgår just nu tester på Nürburgring. S-klass brukar vara den modell som får den senaste tekniken som sedan förs över till de enklare modellerna allt eftersom de lanseras. 

 Bland innovationerna denna gång hittar vi en utvecklad version av Mercedes säkerhetssystem 6D-Vision som kommer hamna i S-klass från 2013. 6D-Vision räknar ut den exakta positionen av en fara i tre dimensioner och riktningen och hastigheten i ytterligare tre dimensioner, till exempel en person som kliver ut från bakom en bil. Systemet registrerar en fara på 200 millisekunder vilket kan jämföras med den genomsnittlige människan som behöver 500 millisekunder på sig. 6D-Vision kan scanna av vägen upp till 50 meter framför bilen. 

 Magic Body Control scannar av vägen för att hitta ojämnheter och ställer in fjädringen på bästa sätt för att få bilen att så jämnt som möjligt klara av att hålla bilen fast på vägen. Den som kan sin S-klass kommer känna igen teknik från nuvarande modell, som farthållare som själv håller avståndet till bilen framför, lane assist som håller bilen i sin fil tack vare vägmarkeringarna och kameror med mörkerseende.

 Motorutbudet kommer börja på en V6-motor på drygt 300 hästkrafter och fortsätta med en rad V8-motorer ända upp till en V12 på drygt 650 hästkrafter.

Nya S-klass kommer lanseras sent 2012 alternativt tidigt 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!