Foto: CarPix

Nya Mini Cooper S helt omaskerad

I går fick vi veta det mesta om det tekniska med nya generationen Mini. Passande nog nås vi i dag av nya spionbilder där Minin framträder i Cooper S-utförande helt omaskerad.

Mini var inte helt nöjda med de första spionbilderna som togs på en omaskerad Mini Cooper S under en fotosession i somras. Vi får hoppas att de blir mer nöjda med spionfotografens senaste bilder som togs när Minin återigen var ute på ett fotouppdrag, på en av bilderna nedan ser vi en kraftigt modifierad Porsche Cayenne som agerar fotobil.

 De nya spionbilderna ger ett bättre grepp om proportionerna på den nya bilen. Mini har inte bekräftat det med några siffror men det ser ut som att bilen har växt någon centimeter på längden och bredden. Takhöjden ser dock snarast ut att vara aningen lägre än på utgående modellgeneration. Därtill ser vi att överhänget fram är betydligt större, vilket förklaras med att Mini i större utsträckning än tidigare tänker på fotgängarkrockskydd. Vi ser också att vindrutan är mer tillbakalutad och den minst sagt karaktäristiska fronten med dess stora mun och starkt lysande ögon lär ingen missa i trafiken.

 Nya Minin, med internkod F56, byggs på BMW-gruppens nya UKL1-plattform som även ska bilda grund för BMW:s första framhjulsdrivna modell – 1-serie GT. Premiärvisningen går av stapeln den 18 november och produktionen kommer igång mot slutet av året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!