Foto: CarPix

Nya Opel Astra cabriolet fångad på bild

Opel fortsätter utveckla sin Astra-modell och till bilsalongen i Paris om en dryg månad är det dags för bilen att tappa taket. Vi har bilderna redan nu.

Den största skillnaden mot förra generationen Astra cabriolet är faktiskt taket som i denna tappning återigen blivit av tyg, till skillnad från förra generationens plåtcab. Åtminstone av bilderna att döma, en annan möjlighet är att Opel medvetet täckt ett eventuellt plåttak i tyg för att förvilla bland annat bilspioner och motorjournalister.

 En del annat som kommer att redas ut vid världspremiären på bilsalongen i Paris i september blir även det slutgiltiga namnet som källor på Opel tidigare medgett inte kommer bli Astra.

 ”Astra” cabriolet blir först ut med General Motors nya direktinsprutade 1,6 liters turbofyra med start/stopp-teknik i olika trimnivåer upp till 200 hästkrafter. Troligtvis kommer bilen även med den dubbelturbomatade dieselmotorn 2,0 BiTurbo CDTI som vi kunde skriva om tidigare i veckan, så väl som Astras 1,7 litersmotor.

 Om en månad kommer mer information om cabrioleten men trolig säljstart blir någon gång under våren 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!