1 av 2: Oavsett maskering syns det tydligt att fronten får samma stil som märkets övriga modeller av senaste snitt. Foto: CarPix
2 av 2: Ovanligt skrynklig maskering. Foto: CarPix

Nya Peugeot 308 ovanligt slarvigt maskerad

Som förväntat följer Peugeot 308 syskonen 208 och 508 rent designmässigt. Nuvarande 308 är sju år gammal, en evighet i bilvärlden.

Även om nuvarande Peugeot 308 tog hem utmärkelsen Car of the Year 2014 och fortfarande säljer bra nere på kontinenten är den väl ålderstigen och har svårt att konkurrera med åttonde generationen Volkswagen Golf, samt Toyota Corolla och Ford Focus – bilar som alla säljer bra i Europa.

Vi har sett smygtagna bilder förut, men den här gången med mindre kamouflage. Bakom den svarta sopsäcksplasten ser vi tydligt att LED-lamporna, tillika huggtänderna i fronten, också letar sig till 308. Utseendet påminner starkt om 208 och stora 508. Grillen i fronten hos denna prototyp ser nu större ut än vad tidigare kamouflerade bilar avslöjat.
Baklamporna ser inte ut att vara lika integrerade i karossen som hos 208 och 508, snarare mer utanpåliggande. Om det är den slutgiltiga designen återstår att se.
Nummerplåten är nu flyttad från bakluckan till stötfångaren.

1 av 3: ”Sopsäcksplasten” ser ut att ha applicerats i all hast. Foto: CarPix
2 av 3: Mer veck, nästan lite japanskt över det lilla man ser i glipan. Foto: CarPix
3 av 3: Bakljusen skiljer sig från hur det brukar se ut hos Peugeot. Foto: CarPix

Givetvis kommer 208 med bensinmotor och mildhybriddiesel, samt två laddhybrider – båda stöttade av 1,6 liter bensinare men med antingen en eller två elmotorer – med eller utan fyrhjulsdrift.
Kommande Opel Astra delar mycket teknik med Peugeot 308, då de båda bygger på PSA:s EMP2-plattform.
Prototypen på bilden är en halvkombi, så kallad hatchback, men räkna med att en kombi även blir aktuell.
Lansering kring mitten av 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!