Foto: CarPix

Nya Porsche 911 Turbo på fjälltur

Turboversionen av Porsches senaste 911-modell är nära förestående. Vi har bilderna på när Porsche själva testar besten i arktiska förhållanden!

Att det skulle komma en överladdad version av Porsche 911 var lika klart som att Porsche planerade att fortsätta utvecklingen av modellen. Turboversionen som första gången gjorde entré 1974 har varit ett stående inslag i serien av olika 911-modeller, nu senast i 997 Turbo. 

 Effektmässigt verkar tyskarna ha lugnat ner sig i tider av downsizing, men det är troligt att nästa turboversion åtminstone kommer att matcha de 530 hästkrafter från den nu utgående 911 Turbo. Att det kommer röra sig om en boxersexa på 3,6 eller 3,8 liter är klart, frågan är bara hur mycket mer effekt Porsche kan trycka ner i bilen. 

 Även om Porsche inte är kända för att dramatiskt ändra designen på den snart 50 år gamla bilmodellen så gör den svarta maskeringen att det är svårt att avgöra den slutgiltiga formen. Men av det vi ser lär nya 911, internt kallad 991, få breddade skärmar och en väl tilltagen höj/sänkbar bakvinge. Sidoscoopet som hjälper motorn med luft ser ut att ha flyttats upp en aning samtidigt som det vuxit till sig.

Världspremiär för Porsche 911 Turbo lär bli på bilsalongen i Genève i mars. Porsche kommer under 2012 även visa upp nya Boxsters coupésyskon Cayman och en ansiktslyft version av lyxsedanen Panamera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!