Foto: Carpix

Nya Renault Alpine fångad på bild

Efterföljaren till legendariska Renault Alpine A 110 drabbades av ett kraschat äktenskap men nu tas det nya tag.
Foto: AlfvanBeem
Foto: Lothar Spurzem

Det var tänkt att en ny Alpine Renault A 110, med tilläggsnamnet 50, skulle byggas av Caterham i samarbete med Renault. Men det blev skilsmässa innan den nyfödde ens fanns i livet. Men nu har Renault bestämt sig för att gå vidare med projektet ensamma.

För den som inte känner till Alpine A 110 är det en legendarisk liten sportbil som utvecklades till rallybil och vann märkes-VM 1973. Att efterföljaren heter A 110-50 kommer sig av att det är femtio år sedan den första bilen byggdes.

Alpine blev sedermera köpta av Renault och förutom gatbilar så byggdes en racersportvagn som vann Le Mans 24-timmars 1978. Märket lades ned i början av nittiotalet.

Det är inte så mycket som läckt ut om nya Alpine mer än att den likt Porsche 911 får motorn placerad bak och att denna turboladdade fyra kommer att leverera mellan 300 och 400 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!