Renault Clio RS Foto: CarPix

Nya Renault Clio RS på ingång

Fjärde generationen Renault Clio har världspremiär på Parissalongen senare denna månad men redan nu har värstingvarianten Clio RS fångats omaskerad i trakterna kring Nürburgring.

Renault har hittills inte bekräftat om nya Clio kommer i en RS-version men nedanstående färska bilder från Nürgburing tyder på att så kan bli fallet. Vi passar dessutom på att bjuda på en unik illustration (bilden ovan) där vi kan se hur nya Clio RS förmodligen ser ut när det väl är dags.

Under huven kommer en ny 1,6-litersfyra på drygt 200 hästkrafter att ta plats. I vanlig ordning kommer motorn vara kopplad via en sexväxlad manuell låda som driver framhjulen. Bakom 19-tumsfälgarna döljer sig kraftiga Brembo-bromsar och ett sänkt sportchassi.

Exteriört blir Clio RS relativt diskret med en ny djup frontspoiler med större luftintag som skiljer sig kraftigt från den på Megane RS. Frontens kromlist blir lackerad i svart och varselljusen flyttar ned till spoilern. Grillen blir utbytt till en bikakemönstrad. Baktill pryds bilen av en stor takvinge och dubbla avgasutblås i en diffusor. Större sidokjolar avslutar den yttre transformationen.

Om nya Renault Clio RS kommer gå i sina syskons fotspår lär det bli tufft för nya Peugeot 208 GTi och Volkswagen Polo GTI.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!