090707-saab-9-5

Nya Saab 9-5 sluttestas

Nu dröjer det inte alls länge innan nya Saab 9-5 ska möta världen. på Frankfurtsalongen i september är det premiär och den nya stor-Saaben genomgår just nu de sista testerna. Nya bilder visar nya 9-5 mer avklädd än någonsin.

Nya Saab 9-5 har det skrivits om mycket och länge nu. Men snart är det dags för lansering så vi i motorpressen får passa på att krama ur de sista dropparna ur den närmast evighetslånga 9-5-sagan. Nya, purfärska spionbilder visar en 9-5 som genomgår några av de allra sista testerna inför lanseringen på Frankfurtsalongen i september. Bilderna visar samtidigt nya 9-5 med mindre ”kläder” än någonsin.

Det är framförallt i fronten Saab har valt att plocka bort det mesta av den skyddande täckplasten. Kvar återstår inte mycket mer än lite svart tejp som inte längre kan dölja formerna i fronten. Vi kan nu se den omisskännliga Saab-fronten som har fått ett modernt stuk med stort gapande grill och smala strålkastare. Baktill skymtar de nya lamporna som vi på tidigare spionbilder har kunnat se helt utan maskering.

Bilen på bilderna är svenskregistrerad och står faktiskt skriven som en vit Holden ägd av Saab Automobile. Under huven sitter en dieselmotor på 177 hästkrafter kopplad till en automatlåda. Bilen är 4 827 millimeter lång, 1 762 millimeter bred, väger 1 645 kilo och får lasta max 445 kilo.

Enligt vad som hittills är känt ska motorprogrammet i nya 9-5 variera från den minsta dieselmotorn på 160 hästkrafter till den stora 2,8-liters V6-motorn. Brittiska Autocar uppger att det dessutom ska komma en hybridversion av nya 9-5, där en turbomatad 1,4-litersmotor kombineras med en elmotor. Enligt Autocar ska 9-5 något oväntat erbjudas med två olika fjädringsuppsättningar – standard och premium. Det senare alternativet ska ge sportigare köregenskaper och kvickare styrning.

TV-TV

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!