Nya Skoda Octavia Combi Foto: Nicolas Willson/Carscoop för CarPix

Nya Skoda Octavia Combi avslöjad!

I går visade vi er första bilden på nya Skoda Octavia helt omaskerad. Vad vi inte såg då var att i samma bild finns även nya Octavia Combi – helt omaskerad.

Bilden som vi lade upp på teknikensvarld.se i går visade nya Skoda Octavia III utan någon som helst maskering bortsett från emblemet på huven som var tejpad. Bilden togs av vår spionfotograf i Chiles huvudstad Santiago för ett par dagar sedan. Förmodligen kan Skoda, som trots att de har återförsäljare i Chile, i lugn och ro katalogfotografera sin nya bil utan någon större uppståndelse. I alla fall inte samma uppståndelse som om fotostunden skulle äga rum i centrala Prag.

 Vad vi inte noterade i bilden i går var att i bakgrunden står en annan bil, nämligen nya Skoda Octavia Combi.

 Trots att det står några personer i vägen och skymmer bilen ser vi tydligt de viktigaste formerna, nämligen vänster D-stolpe och vänster bakljus. Jämfört med dagens kombiversion av Octavia är D-stolpen lite kraftigare och lite mer bågformad. Det bör båda gott för bagageutrymmet. Bakljuset har ny form och liknar en symbios av det som sitter på Superb Combi och det som vi finner på helt nya Skoda-modellen Rapid.

 Nya Skoda Octavia Combi kommer att svälja mer än sin föregångare med tanke på att generationsväxlingen innebär flera extra centimeter på längden. I dag sväljer Octavia Combi 605 respektive 1655 liter beroende på om baksätets ryggstöd är upp- eller nedfällt. Räkna med några extra tiotal liter på nya kombin.

 Pussla ihop bakänden på Combin som du ser ovan med fronten på sedanen nedan. Då får du en känsla över helheten. Teknisk information, exempelvis motoralternativ, hittar du här.

 Premiär för nya Octavia är det väldigt snart. Dock äger den stora världspremiären rum i Genève i vår, då får vi ta del av både sedanen och kombin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr