Nya Skoda Octavia 2013 Foto: Nicolas Willson/Carscoop för CarPix

Nya Skoda Octavia helt omaskerad!

Tyvärr Skoda, men lite av den glädje ni har sett fram emot vid den stundande avtäckningen förtas nu. Vår spionfotograf lyckades fånga nya Octavia helt omaskerad under en fotosession i Sydamerika.

Biltillverkarna måste känna en viss hopplöshet. Det är inte ofta som en ny bilmodell lyckas hållas hemlig hela vägen in till målsnöret – alltså själva avtäckningen. Nya Skoda Octavia, generation tre, utgör inget undantag. Spionbilderna har den senaste tiden varit många och Skoda själva har gett oss en film där de avhandlar modellens nya former och nu handlar det om en helt omaskerad bil (sånär som på emblemet på huven) som vår spionfotograf lyckats fånga under en fotosession i Chiles huvudstad Santiago.

 Här ser vi tydligare de linjer som vi redan kunnat skönja i tidigare bild- och filmmaterial. Linjer som andas mycket Rapid men också en hel del Volkswagen (Passat och Jetta). Mer uppstramat, lite mer tyskt.

 På bilden ser Octavia inte speciellt stor ut. Det är en synvilla. Nya Octavia mäter 4,66 meter från front till akter vilket är nio centimeter längre än dagens Octavia. Det är också 18 centimeter mer än vad nya lillebrorsan Rapid mäter samt 18 centimeter kortare än rymliga storebrorsan Superb.

 De extra centimetrarna lär göra gott för innerutrymmena, inte minst baksätespassagerarna som får lite mer utrymme för att flaxa med knäna.

 Octavia generation tre delar bottenplatta med nya Audi A3, Seat Leon och Volkswagen Golf. Det betyder att stora delar teknik delas mellan bilarna, så även motorerna till stora delar.

 Nya Skoda Octavia dyker upp på en dator nära dig senare denna månad. I mer fast form får vi se den först nästa år, troligtvis på Genèvesalongen i vår.

 Klicka dig igenom de relaterade länkarna nedan för all information du kan tänka dig om nya Skoda Octavia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr