Foto: CarPix

Nya Smart Fortwo Cabrio påträffad i dike

Nya Smart Fortwo Cabriolet testas för fullt, men här verkar testförarna har gått på lite för hårt i en kurva.

Denna prototyp av kommande Smart Fortwo Cabrio ser ut att vara helt okamouflerad, kanske var det därför testförarna verkar ha vidtagit drastiska åtgärder när de fick syn på vår spionfotograf. Men trots deras försök att använda buskarna som kamouflage får vi en relativt bra bild av hur bilen kommer att se ut.

Grunden är i stort sett densamma som vanliga takförsedda Fortwo, men tygsuffletten som är elmanövrerad går att få i kontrasterande färger mot karossen. Motorn blir densamma, alltså en 0,9-liters trecylindrig motor på 71- eller 90 hästkrafter, den sistnämnda är försedd med turbo.

Smart Fortwo Cabrio väntas presenteras under sommaren, så det är bara att vänta och se. Det är oklart om testförarna lyckades dra upp prototypen ur diket med hjälp av den Smart Forfour som vi ser på bilderna, eller om de blev tvungna att ta hjälp av större kusiner från Daimler-koncernen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!